divendres, 4 de març del 2016

MÉS EXPOSICIONS DEL PROJECTE: LA XINA

Les exposicions d'aquesta setmana han sigut les següents:

El Lucas ens ha parlat de l'Any Nou xinès. Ens ha portat un drac super xulo i uns sobres amb una sorpresa a dins!
En el Dia d'Any Nou, les famílies es reuneixen per celebrar el festival. La tradició dels sobres vermells és una de les favorites dels nens durant les festivitats de l'Any Nou Xinès.
El color vermell  és el color de la bona fortuna.
El Lucas ens ha explicat que en les danses per celebrar aquesta celebritat surten dracs.
Ha fet una exposició molt maca! Felicitats!



El Wanyi ens ha parlat de les Pagodes. Dels diferents tipus i alçades i de què estan fetes. També ens ha parlat de diferents lletres i símbols xinesos.
Ha fet una exposició molt maca! Felicitats!



La Natàlia ens ha parlat de la Gran Muralla Xinesa. Ens ha explicat que fa molts anys que la van fer i que té molts i molts quilòmetres. Ens ha portat una foto on es veu la muralla tota nevada! També ens ha explicat que és un gran mur de pedra i que està envoltada de muntanyes.  Es va construir per protegir de les invasions i els mongols eren els invasors més perillosos.
Ha fet una exposició molt maca! Felicitats!



L'Hugo ens va parlar de l'escriptura xinesa. Ens ha portat la correspondència entre l'abecedari nostre i el xinès. Ens ha explicat que les lletres les escriuen amb tinta negra.També ha portat el seu nom en xinès!
Ha fet una exposició molt maca! Felicitats!



La Frida ens ha parlat de la vestimenta xinesa. Portava un para-sol que és imprescindible en les celebracions. Ens ha explicat el significat del color de les peces de roba. El vermell dóna bona sort i s'utilitza per celebrar l'Any Nou, aniversaris i casaments.  El blau l'utilitzaven tots sense restriccions. El negre reservat pels ancians. El groc només l'utilitzava l'emperador. El blanc és el color del dol. També ens ha explicat que aquestes vestimentes estan fetes de seda.
Ha fet una exposició molt maca! Felicitats!



El Sebastián ens ha parlat sobre els invents xinesos. Ens ha dit que van inventar la brúixola, la pólvora, el paper i l'estel!
Ha fet una exposició molt maca! Felicitats!



L'Oriol G. ens ha parlat sobre l'Ós Panda i el Bambú. Ens ha recordat que Cornellà està molt lluny de la Xina en un mapa i de com podem viatjar fins allà. Com és l'Ós Panda i que li agrada molt pujar als arbres. El que més li agrada menjar a aquest animal és el bambú. Ens ha explicat que hem de cuidar aquesta espècie ja que està en perill d'extinció.
Ha fet una exposició molt maca! Felicitats!



El Daniel ens ha parlat sobre la típic menjar xinés. Com van al mercat a comprar els productes i quins són els menjars que més els hi agraden. Ha portat el nom de diferents àpats en xinès. Ens ha parlat de l'arròs tres delícies, la sopa d'aleta de tauró, galetes de la fortuna, pollastre...
Ha fet una exposició molt maca! Felicitats!



L'Amaya ens ha parlat sobre l'escriptura xinesa. Ens ha explicat que consta de milers de símbols anomenats caràcters. Els caràcters més antics són pictogramesi el primer i més antic és el que significa "persona". L'Amaya ens ha portat a tots els nens i nenes de la classe un full per repassar aquest pictograma! També ens ha portat un mapa on podem veure on va ser inventada l'escriptura xinesa.
Ha fet una exposició molt maca! Felicitats!



La Gisela ens ha parlat  sobre un dels invents dels xinesos: els ventalls. Ens ha ensenyat des dels més antics als més moderns i dels seus dibuixos que pel general eren de flors (cirerer en flor). Hem vist fotos de diferents formes de ventalls com el rodó.També ens ha explicat que l'utilitzen per fer danses i hem vist un vídeo i hem ballat a la classe!!
Ha fet una exposició molt maca! Felicitats!



L'Iris ens ha parlat de les Pagodes. Ens ha explicat que la foto de la pagoda que ha portat és un edifici de diversos nivells construït amb fins religiosos. Ens ha dit que és un temple i que acostumen a tenir entre 13 i 5 pisos (sempre un nombre imparell). També ens ha parlat que els materials de construcció poden ser fusta, maó, rajoles, roca i bronze. La base de les Pagodes poden ser quadrades, hexagonals,
octògona i rodona.
Ha fet una exposició molt maca! Felicitats!



Gràcies a les famílies per la seva col·laboració!!



4 comentaris:

  1. Felicidades a todos!!! Que gran trabajo... Seguro que es la mejor manera de aprender.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Sonia! La verdad es que todos estamos aprendiendo muchísimo!!

      Elimina
  2. Gracias Xeli! gran trabajo que haces con ellos y con nosotros que aprendemos también :-)

    ResponElimina