divendres, 11 de març del 2016

ÚLTIMES EXPOSICIONS DEL PROJECTE: LA XINA

Les exposicions d'aquesta setmana han sigut:

El Marc N. ens ha parlat sobre l'Ós Panda. Ens ha explicat on viu, on és la Xina i on vivim som nosaltres, la diferència de com s'escriu ós panda en xinès i en català, com és la petjada d'un ós i la l'empremta de la nostra mà, què menja aquest animal i com és! 
Ha fet una exposició molt maca! Felicitats!



L'Oriol P. ens ha parlat de la vestimenta de la Xina. Ens ha explicat el significat del Hanfu i el Qipao, també el significat del color de les peces de roba. El vermell dóna bona sort, el negre reservat pels ancians, el blanc pel dol, el grop pels emperadors, el blau tots sense restriccions... També ens ha portat una fotocòpia per a cada nen i nena de la classe  d'un retallable d'uns nens xinesos!
Ha fet una exposició molt maca! Felicitats!



L'Adrián ens ha parlat dels diferents aliments de la Xina. Ha portat uns palets xinesos que és amb el que mengen a la Xina. També ens ha parlat delt rotllets de primavera, l'arròs, el pollastre, fideus, diferents salses...
Ha fet una exposició molt maca! Felicitats!



L'Adrià ens ha parlat de la Muralla Xina. En un mapa de la Xina hi havia dibuixada la Muralla i ens ha explicat que és una fortificació construïda entre el segle V a.c. i el segle XVI i que té 21.196 quilòmetres de llargada i és Patrimoni de la Humanitat. Al 2007 va ser excollida una de les set maravelles del món. També ens ha dit que està construïda bàsicament de fang i sorra.
Ha fet una exposició molt maca! Felicitats!



El Marc G. ens ha parlat de diferents temes. Ens ha portat una foto on posa en lletres xineses som la classe dels metges! Ens ha explicat que la sopa la posen en un bol i se la beuen amb una cullera de ceràmica i mengen l'arròs amb palets. Ens ha dit que li agrada molt the chinese dragon boat festival. El dia d'Any Nou els dracs surten a desfilar pels carrers. Ens ha explicat que el drac de la Xina té: el cos d'una serp, les urpes d'un àguila,, les cames d'un tigre, els bigotis d'un peix bagra, les astes d'un cèrvol i les escames d'un peix. ens ha explicat com es saluden a la Xina. Hem après que els nombres 4 i 13 no els trobarem en els ascensors ja que porten mala sort, i el nombre 8 porta bona sort! Com hi ha molta població a la Xina només deixen tenir un fill. També ens ha portat un sobre vermell a cada nen amb el nom en xinès. És tradició que a les cases que hi ha nens per Any Nou, els majors regalin als nens un sobre vermell desitjant bona sort i bon any!
Ha fet una exposició molt maca! Felicitats!


Gràcies a les famílies per la seva col·laboració!

4 comentaris: